Home » Interviews » Analoog met Anne Barlinckhoff
All

Analoog met Anne Barlinckhoff

Bergen films leggen deze Amsterdamse meiden wekelijks op onze toonbank. Waar komt die liefde voor analoge fotografie vandaan? We vragen het deze week aan Anne Barlinckhoff (27), die in haar projecten op zoek is naar de pure vorm van het vertrouwen tussen het model en hun lichaam, evenals het vertrouwen tussen haar en het model. In opdracht werkt ze voor o.a. Amuse, Blink Magazine, Dazed and Confused, i-D en Levi’s.

Dreams of Paradise © Anne Barlinckhoff

Wanneer en waarom ben je met fotograferen begonnen?

”Ik was 6 jaar geloof ik, destijds woonde ik in een weeshuis. Het moment dat we vakantie hadden kreeg ik een wegwerp camera, waarschijnlijk het beste cadeau wat ik ooit heb gekregen.”

Sweden, © Anne Barlinckhoff

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

”Puur. De natuur, mensen en alles wat ik vastleg daarmee ga ik een connectie aan. Ik weet wie ze echt zijn. Als die connectie er niet is bestaat mijn werk niet.”

Je waardeert iets ook meer als je er voor werkt, zo voelt dat ook met analoog

Ese and Devyn, New York 2017 © Anne Barlinckhoff

Waarom fotografeer je graag analoog en op welke film(s) schiet je?

”Omdat ik met liefde het juiste moment vastleg. Tegenwoordig worden we overspoeld met visuele beelden. Soms heb ik maar één of twee foto’s van een bepaald shot. Je waardeert iets ook meer als je er voor werkt, zo voelt dat ook met analoog.”

 

Door wie of door wat laat jij je inspireren?

”Alles inspireert mij, het is een gevoel wat komt uit mijn ervaringen en van hoe ik dingen zie. Die ik je kan uitleggen, maar vooral ook door mijn werk te laten zien. Waarbij liefde, verlies en een resultaat daarvan; kracht, mijn inspiraties zijn.”

Kakum Paradise, Ghana 2016 © Anne Barlinckhoff

Waar bestaan je opdrachten uit? Wie zijn je werkgevers?

”Vooral wat ik wil doen; door met mijn werk de kracht, hoop en inspiratie vanuit mijzelf te delen met anderen. En wellicht dan niet altijd op de manier die vaak gezien wordt. Ik werk bijvoorbeeld al 5 jaar voor Tony’s Chocolonely. Veel mensen zien mijn werk als een paradijs maar wat zij vaak niet weten is dat ik ook documentair veel werk maak en daar soms ook een donkere kant aan vast zit. One cannot exist without the other. Daarnaast maak ik ook (korte) films. Maar ook werk ik samen met Vogue, BNN, Dazed and Confused, Vice en Jalouse Magazine. En sta altijd open voor nieuwe opdrachten die mijn werk ambiëren.”

Dreams of Paradise © Anne Barlinckhoff

En wat voor vrij werk maak je graag?

”Eigenlijk alles wat wat ik maak is vrij werk voor mij.”

Meer werk van Anne zien? Check!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS