Home » Instagram » Melkweg Expo, Kiekie en EIZO bundelen de krachten in Follow 2018
All

Melkweg Expo, Kiekie en EIZO bundelen de krachten in Follow 2018

Melkweg Expo en Kiekie delen dezelfde passie: jong fotografietalent onder de aandacht brengen en hen een plek geven om hun projecten te presenteren. In het voorjaar van 2018 tillen Kiekie en Melkweg Expo hun aandacht voor jong talent naar een nieuw niveau en presenteren met trots: Follow 2018!

© Nick van Tiem

In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om een persoonlijk leertraject voor twee jonge fotografen uit te zetten. Deze twee fotografen krijgen elk een budget van € 2000,- en de kans om een nieuwe reeks te maken. Zes maanden lang worden ze begeleid door experts uit het fotografieveld en vaste coaches Fleurie Kloostra (curator Melkweg Expo) en Denise Woerdman (Kiekie krant). Bovendien biedt EIZO hen een leertraject over colour management aan en krijgen zij een gloednieuwe monitor. Dit alles met het doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken.

De twee geselecteerde fotografen voor Follow 2018 zijn Nick van Tiem en Sabine van Wechem. Zij presenteren allebei een reeks over jongerencultuur buiten Europa.

Sabine van Wechem (1983) is een Nederlandse fotografe en studente aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze richt zich met name op documentaire en portret fotografie. Het centrale thema in haar werk: mens en maatschappij. Het liefst legt ze doormiddel van storytelling de rauwe randjes vast, in binnen én buiten Nederland. Zo is ze bezig met een lange termijn-project over het leven in de favela’s van Rio de Janeiro en was ze met dit project in 2017 geselecteerd voor de NOOR-Nikon Academy en exposeerde haar werk bij Fotofestival Naarden.

© Sabine van Wechem

Nick van Tiem (1991) is in 2015 afgestudeerd als documentaire fotograaf aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Met als uitvalsbasis Amsterdam, gebruikt hij zijn drang om te reizen en mensen te ontmoeten als inspiratie voor het maken van nieuw werk. In zijn laatste project creëerde hij in samenwerking met een groep jongeren een modeserie in de buitenwijken van Kaapstad. Deze documentaire aanpak, in combinatie met het gebruik van een analoge middenformaat camera, creëert beelden die zowel esthetisch zijn als een verhaal vertellen over het leven en de cultuur van de geportretteerde.

© Nick van Tiem

Melkweg Expo

Melkweg Expo is een open platform en expositieruimte voor tentoonstellingen van innovatieve, eigentijdse fotografie. Maandelijks zet Melkweg Expo opkomend talent centraal. Door de bijzondere locatie – off Leidseplein – en atypische openingstijden bezoekt niet alleen geïnteresseerd kunstpubliek de Expo, maar zijn spontane ontmoetingen en confrontaties met fotografie voor een breed publiek mogelijk. Melkweg Expo is een laagdrempelig podium waar veelal jonge mensen op ongedwongen manier met kunst en cultuur in aanraking komen en de enige fotografieplek die standaard tot 21:00 open is voor passanten en voor de Melkweg concertbezoekers zelfs tot diep in de nacht.

Kiekie

Kiekie krant is een krant op tabloid formaat over hedendaagse fotografie en verschijnt 4 keer per jaar. In Kiekie tabloid lees je onder andere interviews, projecten en exposities van zowel gevestigde als opkomende fotografen uit Nederland, wordt er opkomend talent uitgelicht en word je op de hoogte gehouden over alles wat met fotografie te maken heeft. Naast de krant is er ook een online platform; Kiekiekrant.com

EIZO

EIZO is het Japanse woord voor ‘beeld’ en tevens de naam van een toonaangevende fabrikant van high-end monitoroplossingen. EIZO streeft ernaar om de best mogelijke beeldschermen te bouwen voor elke toepassing. EIZO ontwikkelt onder meer monitoren speciaal voor toepassingen als fotobewerking, vormgeving en media. Met hun betrouwbare kleurweergave voldoen ze aan de hoge verwachtingen van iedereen die met foto’s, films en afbeeldingen werkt.

Houd deze site in de gaten voor updates over Follow 2018 of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

Website Nick van Tiem
Website Sabine van Wechem

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS