Home » Interviews » My Dear Joyce
All

My Dear Joyce

Donderdag 29 juni is het zover; de Graduation Show van de nieuwste lichting talenten aan de Willem de Kooning Academy. Harmen Meinsma (26) is één van de fotografie studenten die hoopt af te studeren deze zomer. Harmen over zijn glitter en glamour modellen én zijn muze Joyce.

Welke fotografie opleiding heb je gedaan (of ben je mee bezig) en wat is het belangrijkste dat je hebt meegekregen?

”Momenteel studeer ik af aan de Willem de Kooning academie. Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat het belangrijk is te vertrouwen op mijn intuïtie en om prioriteiten te stellen. Studeren op de academie is een stormachtige tijd en het heeft mij als fotograaf, maar ook als persoon sterker gemaakt. Ik weet nu goed waar mijn kwaliteiten liggen en ik ben hierdoor klaar voor het werkveld.”

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

”In mijn werk vind ik het belangrijk om vernieuwend te zijn en risico’s te nemen. Mijn doel is om met invalshoeken te komen waarmee ik mijn publiek verras. Ik gebruik veel kleur en glitters in mijn werk en ik vind het interessant om met onconventionele onderwerpen te werken. Zo werk ik momenteel voor mijn afstudeerproject met een oudere dame die ik heb bekroont als mijn muze.”

 

Ik woon in Rotterdam Zuid en het valt me op hoeveel glamour er hier in het winkelcentrum te vinden is

Waardoor of door wie laat jij je beïnvloeden in het werk dat je maakt?

”Ik ben vaak op pad met mijn polaroid camera en ik ben erg nieuwsgierig naar mijn omgeving. Ik woon in Rotterdam Zuid en het valt me op hoeveel glamour er hier in het winkelcentrum te vinden is. Ook bel ik wel eens aan bij mensen als bijvoorbeeld het vensterbank vol staat met kitscherige objecten die mijn nieuwsgierigheid wekken. Op deze manier ontstaan er onverwachte ontmoetingen die de fundering vormen van mijn fotografische werk.
Maar ook zijn het de brandende huizen in de dramatische scenes van Andrei Tarkovsky die ik prachtig vind. En zo is de modewereld ook een bron van inspiratie en word ik momenteel geïnspireerd door de modeshows van Dior van begin 2000, waarin de modellen als hybride suikerspinachtige wezens over de catwalk paraderen.”

Wat zijn je plannen na je afstuderen?

”Ik weet nooit waar de morgen mij zal brengen en dat vind ik fantastisch. Fotografie zal altijd een groot deel van mijn leven omvatten en dit zie ik in de toekomst niet veranderen. Een wens is wel dat er in de toekomst genoeg budget beschikbaar is dat ik ook een model villa in brand kan steken net zoals Tarkovsky dit deed.”

Het afstudeerwerk van Harmen ‘My dear Joyce’ is onderdeel van de eindexamen expositie van de Willem de Kooning Academy; Pentaprism.
Te zien van 29 juni tot 2 juli, Willem de Kooning Academy ,Blaak 10 & Wijnhaven 61
Rotterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS