Home » Instagram » Instagram Estafette @ihoworth
All

Instagram Estafette @ihoworth

In onze vrije tijd struinen wij Instagram af op zoek naar interessante profielen van fotografen en andere beeldmakers. Hieruit kwam het idee om een Instagram-estafette te houden waarin we je de mooiste profielen zullen laten zien en vragen we naar de favoriete accounts van de fotograaf die we selecteren! Deze week spreken we met Ian Howorth, (Brighton, England)

Wanneer en waarom ben je begonnen met fotograferen?

”Ik ben wat serieuzer begonnen met fotograferen rond 2014 toen ik in de televisiewereld werkte en veel klussen op locatie had. Op sommige plaatsen waar ik aan het werk was, kregen we te maken met moeilijke lichtomstandigheden en ben ik deze scenes vast gaan leggen met mijn mobiel.”

Hoe kun je jouw stijl omschrijven?

”Ik heb altijd genoten van het fotograferen van de minder voor de hand liggende aspecten van het alledaagse en subtiele momenten van reflectie en emotie. Ik probeer vaak een gevoel over te dragen van eenzaamheid door gebruik van kleur en ruimte.”

Waarom houd je zo van analoge fotografie?

”Afgezien van de look van analoge fotografie, verkies ik ook het filmproces. Als je iets maar lang genoeg doet, raak je er aan gewend, maar leer je ook dingen die je anders nooit had geleerd. Ik ben normaal gesproken een zeer ongeduldig persoon, maar ik geniet ervan dat het gebruik van film je meer geduldig maakt. Daar bedoel ik niet alleen mee het wachten op je negatieven, maar ook dat je beter moet kijken omdat je het resultaat niet direct ziet. Film heeft ook een bepaalde kwaliteit die moelijk te omschrijven is. Het ziet licht en kleur anders, terwijl het technisch gezien minder kwaliteit heeft dan digitaal (op zijn minst 35 mm), geeft het mij wel het beste gevoel.”

Instagram is de eerste app die ik ’s ochtends open

Waarom heb je ervoor gekozen om op Instagram je werk te laten zien?

”Hoewel het niet het ideale medium is om de kwaliteit van de afbeeldingen te kunnen zien, is het wel het ideale medium om blootgesteld te worden aan veel goede fotografie zonder dat je urenlang internet hoeft door te spitten en dingen tegenkomt die je niet tegen wilt komen! In het korte tijdbestek dat ik er gebruik van maakte, kwam ik al op accounts terecht die ik anders nooit had gezien. Ik bezoek nog steeds websites van fotografen, maar Instagram is de eerste app die ik ’s ochtends open.”

Wat zijn je toekomstplannen?

”Het is voor mij een droom om zoveel mogelijk tijd te hebben om te doen waar ik van hou. Ik ben gek op reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Gelukkig is fotografie de lijm die al die elementen bij elkaar houdt en ze steeds een andere dimensie geeft.”

Welke Insta accounts zouden wij echt moeten gaan volgen?

@ifyouleave is altijd een grote bron van inspiratie geweest – als een gecureerde pagina kijken ze op dezelfde manier naar fotografie als ik.
@photo.filmy is een fantastisch account, beheerd door @bobprice , extreem gepassioneerd voor de film community op internet en Instagram.
@filmphotographic beheerd door @jasonlee die ook extreem gepassioneerd is door film en fotografen die schieten op welke film dan ook een platform geeft.
@somewheremagazine hebben mij vooral in het begin erg gesteund en bieden een platform aan upcoming fotografen.

ihoworth.com 

@ihoworth

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS