Home » Instagram » Instagram Estafette @ola_billmont
All

Instagram Estafette @ola_billmont

In onze vrije tijd struinen wij Instagram af op zoek naar interessante profielen van fotografen en andere beeldmakers. Hieruit kwam het idee om een Instagram-estafette te houden waarin we je de mooiste profielen zullen laten zien en vragen we naar de favoriete accounts van de fotograaf die we selecteren! Deze week spreken we met straatfotograaf Ola Billmont, (Stockholm).

Wanneer ben je met fotograferen begonnen?

”Ik ben begonnen met fotograferen in 2012 en ik weet niet meer precies waarom ik ben doorgegaan met foto’s maken. Misschien had het te maken met mijn camera, die was klein en handig én droeg ik altijd bij me. En nu is fotograferen net zo belangrijk voor mij als eten, ik moet het doen.”

Hoe kun je jouw stijl omschrijven?

”Ik denk niet dat dat aan mij is om te bepalen. Ik kijk heel goed en denk weinig na, als het interessant genoeg is leg ik het direct vast. Wel is het zo dat ik altijd binnen een bepaald verhaal wil blijven en er dan meer van wil weten. Ik hoop dat je dat ‘verhalende’ wel terugziet in mijn foto’s. En ook hoop ik dat mensen een bepaalde humor in mijn foto’s zien.”

Waarom heb je ervoor gekozen om op Instagram je werk te laten zien?

”Goede vraag. Ik gebruikte eerst Flickr, toen Tumblr. Uiteindelijk vind ik Instagram het meest gebruiksvriendelijk en duidelijk.”

Wat zijn je toekomstplannen?

”Wat definieert “toekomst”? Ik plan niet veel verder dan dat ik een aantal boeken en magazines wil gaan maken. Mijn eerste boek bracht ik vorig jaar uit en was vrij snel uitverkocht. De eerstvolgende publicatie wordt mijn Raggare serie in een Zweeds magazine.”

Welke Insta accounts zouden wij echt moeten gaan volgen?

”Er zijn veel goede en inspiratievolle Instagram accounts te vinden, zoals @aintbadmagazine. Maar op dit moment geniet ik veel van de fotografie op het Insta account van mijn beste vriend @marinothorlacius. Hij komt uit Ijsland en ik houd van zijn ‘stille’ foto’s.”

olabillmont.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS