Home » Instagram » Instagram estafette@kyyyyyyyyyyyyyyyyle
All

Instagram estafette@kyyyyyyyyyyyyyyyyle

Geboren in 1991 en opgegroeid onder het neonlicht van open lucht winkelcentra en reclame luifels in de buitenwijken van de West-Canadese prairies. Besteed zijn tijd in de warme zomeravonden met uren fietsen op parkeerterreinen van Wall-Mart en het verdampen van milkshakes van McDonald’s met zelfgemaakte explosieven. Na zijn culturele studie aan de Universiteit van Calgary en fotografie aan het Alberta College of Art and Design is Kyle Berger full time fotograaf. Kyle woont nu in Toronto, Ontario.

© Kyle Berger

Wanneer en waarom ben je fotograaf geworden?

”Ik had altijd een kleine maar ontluikende interesse in fotografie, maar pas in mijn eerste jaar aan het Alberta College of Art and Design (2012), was er een docent die me motiveerde om een verandering van media te maken. In die tijd werkte ik in een schoenenwinkel om mijn onderwijs te kunnen betalen en ontmoette daar mijn mentor. Alle stukjes vielen samen – ik leerde de basis en begon in het reine te komen met hoe ik mezelf wilde uitdrukken, wat onvermijdelijk de fotografie werd.”

© Kyle Berger

Kun je ons meer vertellen over de Golden Arches-serie?

”De Golden Arches-serie kwam in de lente en zomer van 2017 samen, op een manier hoe mijn hersenen dachten over de beelden die ik wilde zien, maar niet wat ik werkelijk zag. Ik was (en ben nog steeds) dol op het concept van de ‘big box store’ en hoe de walmarts en mcdonalds-bedrijven een langzame maar uiteindelijk langdurige indruk hebben op de gemeenschappen die ze bewonen en de consumenten die ze beïnvloeden. Door middel van foto’s die ik heb gemaakt, afbeeldingen die ik op het internet heb gevonden en photoshop, zet ik mijn foto’s in elkaar. Ik probeer een werk te maken dat bijna een gevoel van comfortabele dystopie kan overbrengen: je kunt naar de beelden kijken en geloven dat ze echt zijn, maar je tegelijkertijd ook afvragen of dat wel zo is. Ze zijn dus allemaal verzonnen, een beetje hoe deze bedrijven ook hun klanten betekenis proberen te geven.”

Waarom heb je Instagram gekozen als medium om je werk te delen?

”Instagram lijkt te domineren als het belangrijkste sociale netwerk en media voor veel mensen in mijn omgeving. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet via Instagram. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen, daar is het medium te groot voor. Hoe en wat het in de toekomst zal gaan veranderen over de wijze waarop we ons werk presenteren, zal de tijd moeten uitwijzen.”

© Kyle Berger

Wat zijn je toekomstplannen binnen jouw fotografie?

”Mijn toekomstplannen voor fotografie … ik weet het nog niet helemaal! Ik ben net begonnen met het maken van fysieke objecten en sculpturen, ik zou graag een expo geven die objecten, gevonden beelden, gevonden voorwerpen enz. naadloos kan laten overvloeien om in wezen een weergave te worden van mijn creatieve denkproces; een curatie van het proces. Ik ben dol op fotografie en zal altijd fotograferen en creëren – maar ik wil liever vertakken in iets meer driedimensionaal dan alleen in de randen van een afbeelding te spelen.”

© Kyle Berger

Welke andere accounts moeten we volgen voor meer inspiratie?

Chris Maggio (@chrismaggio) ! Hilarisch en toch introvert – zeer actueel gezien het sociale klimaat hier in Noord-Amerika.

 Instagram  & Website Kyle Berger

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS