Home » Expo & Events agenda » Joost de Leij op shortlist Young Talent Award 2017
All

Joost de Leij op shortlist Young Talent Award 2017

De vierde naam die doorgaat naar de shortlist van de Olympus Young Talent Award 2017 (hosted bij Kiekie) is Joost de Leij! Samen met Volkskrant Magazine beeldredacteur hebben wij alle inzendingen tot nu toe beoordeeld en daaruit kwam het werk van Joost naar voren.

Jurycommentaar Theo Audenaerd

”Joost maakte een sterke reeks beelden. Het late licht houdt ze bij elkaar en smeedt er een mooie eenheid van. Natuurlijk hebben we dit veel vaker gezien, maar los daarvan deugen de composties. Wellicht is het bezwaarlijker dat al deze foto’s op een zelfde afstand zijn gemaakt. Zelfde brandpunt. Voor een publicatie, op papier of digitaal, is afwisseling wenselijk.”

Slient Moments is a photography series shot by Joost de Leij in Mexico, 2016-2017

Joost de Leij

Joost de Leij (Nederland, 1982) heeft een intieme band met Mexico. Hij studeerde in Mexico City, trouwde met een mooie Mexicaanse vrouw en verbaasd zich jaarlijks over de kracht van Mexico en haar inwoners. In zijn serie zoekt hij naar verborgen momenten in het dagelijkse leven; Van abstracte details in muren tot voyeuristische momenten op straat.

In zijn dagelijkse leven is Joost oprichter en creatief strateeg bij Limelights, een Amsterdams reclamebureau gespecialiseerd in visuele communicatie.

Silent Moments is a photography series shot by Joost de Leij in Mexico, 2016-2017

Silent Moments

Als de zon onder gaat in Mexico worden de contrasten scherper en komt de schaduwkant dichterbij. Terwijl hun land sinds jaren voor enorme uitdagingen staat, zijn het de beslommeringen van het alledaagse leven die de bewoners bezighouden in hun eigen ‘Silent Moments’.

Silent Moments is a photography series shot by Joost de Leij in Mexico, 2016-2017

Bekijk hier de hele serie van Joost

Er staan nu 4 talenten op de shortlist. Er komen nieuwe talenten bij, maar ook met eerder ingezonden werk maak je nog steeds kans om op de shortlist te komen. In totaal zullen er tien talenten deelnemen in de expositie eind oktober 2017. Je kunt nog tot 30 september je werk insturen.

Ook meedoen? Check

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS