Home » Expo & Events agenda » Marthe van de Grift • Olympus Young Talent Gallery
All

Marthe van de Grift • Olympus Young Talent Gallery

In 2017 gaan wij in samenwerking met Olympus op zoek naar nieuw fotografisch talent. Elke twee maanden worden er samen met een ervaren vakjury twee talenten uitgekozen die doorgaan naar de shortlist. Uiteindelijk zullen er tien talenten op de shortlist staan die alle tien een plekje krijgen in de expositie eind oktober tijdens de feestelijke bekendmaking in Foam. Elke week lichten wij een talent uit, deze week: Marthe van de Grift.

Welke fotografie opleiding heb je gedaan en wat is het belangrijkste dat je meegekregen hebt?

”Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie in Groningen, Academie Minerva. Het belangrijkste dat ik daarvan meegekregen heb, is mijn kritisch kijken. Ik heb geleerd om op een andere, veel intensere manier naar de dingen te kijken, om niks voor vanzelfsprekend te nemen en altijd vragen te blijven stellen.”

© Marthe van de Grift

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven? En wat wil je vertellen met je foto’s?

”Mijn fotografie gaat heel erg over vormen, lijnen en kleuren. Vaak zoek ik naar herhaling en overeenkomsten hierin. Ik laat me tijdens het fotograferen dan ook leiden door de fysieke aspecten van mijn onderwerpen en niet door de semiotische aspecten ervan. In het dagelijks leven laten we ons daarentegen vaak leiden door de semiotische aspecten van de dingen. Doordat tijdens het fotograferen betekenis voor mij secundair is, ontstaat er in mijn beelden een nieuwe relatie tussen vorm en betekenis en dat maakt mijn foto’s denk ik interessant.”

Uiteindelijk vind ik het vooral belangrijk dat ik mijn werk in alle vrijheid kan blijven ontwikkelen

© Marthe van de Grift

Wat zou je willen bereiken in de fotografie?

”Ik wil graag kunnen leven van mijn werk als fotograferend kunstenaar. Een beroepspraktijk waarin mijn vrije werk en mijn werk in opdracht elkaar aanvullen, en het liefst op belangrijke plekken gepubliceerd en geëxposeerd natuurlijk. Maar uiteindelijk vind ik het vooral belangrijk dat ik mijn werk in alle vrijheid kan blijven ontwikkelen.”

© Marthe van de Grift

En wat zijn je plannen op korte termijn?

”Ik heb onlangs een kleine serie gemaakt waarin kleren het onderwerp zijn. Daar wil ik graag mee door, omdat ik denk dat ik er nog zoveel meer mee kan. Verder zit ik met het idee om een experimenteel boek te maken en ben ik op zoek naar samenwerking, maar dit zijn beiden nog minder concrete plannen.”

marthevandegrift.com

Bekijk hier de andere talenten uit de selectie van de Olympus Young Talent Award 2017 en hoe je ook mee kunt doen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS