Home » Interviews » Mees Tempelaar • Olympus Young Talent Gallery
All

Mees Tempelaar • Olympus Young Talent Gallery

In 2017 gaan wij in samenwerking met Olympus op zoek naar nieuw fotografisch talent. Elke twee maanden worden er samen met een ervaren vakjury twee talenten uitgekozen die doorgaan naar de shortlist. Uiteindelijk zullen er tien talenten op de shortlist staan die alle tien een plekje krijgen in de expositie eind oktober tijdens de feestelijke bekendmaking in Foam. Elke week lichten wij een talent uit, deze week: Mees Tempelaar.

Welke fotografie opleiding heb je gedaan en wat is het belangrijkste wat je hebt meegekregen daar?

Ik heb de 4-jarige studie fotografie gevolgd op het Koning Willem 1 College in ‘s-Hertogenbosch. Het belangrijkste wat ik heb meegekregen naast de algehele basis van de fotografie (het technische gedeelte) moet toch wel mijn buitenlandse stage in Londen zijn geweest. Daar leerde ik om mij minder aan alle fotografie regels te houden en meer werk te maken wat mij als persoon reflecteert.

fashion met een new school vibe

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

Ik weet niet goed hoe ik mijn stijl moet omschrijven. Ik denk een beetje fashion met een new school vibe er in verwerkt. Het is een mix and match van alles wat ik interessant vind met een experimentele twist er aan toegevoegd.

Wat zou je willen bereiken in de fotografie?

Buiten goed kunnen leven van fotografie zou ik graag op internationaal vlak willen werken. Ik zou graag rond de wereld willen reizen en daarmee ook nog eens mijn geld verdienen. Ook zou ik graag invloedrijke en inspirerende mensen willen fotograferen voor internationale bladen. Dat is toch wel mijn droom kort samengevat.

En wat zijn je plannen op korte termijn?

Ik wil editorials blijven maken waar ik echt mijzelf in terug kan vinden. Deze wil ik natuurlijk gepubliceerd krijgen in verschillende (online)magazines. En een baan zoeken die zich wat meer in het fotografiewereldje bevind. Ergens in de randstad, zodat ik ook niet ver verwijderd ben van alle agencies etcetera.

mace-photography.com

Bekijk hier de andere talenten uit de selectie van de Olympus Young Talent Award 2017 en hoe je ook mee kunt doen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS