Home » Expo & Events agenda » Militaire motorbedevaart naar Lourdes
All

Militaire motorbedevaart naar Lourdes

Maandag 15 mei vertrekken er weer ongeveer 30 (oud-)militairen vanuit het Museum van Religieuze Kunst op hun jaarlijkse motorbedevaart naar Lourdes. Een gezelschap van gelovigen en niet-gelovigen, op zoek naar innerlijke rust en bijstand van Moeder Maria. Fotografe Claire Felicie heeft in 2015 deelgenomen aan de bedevaart en deze vastgelegd in foto’s. Ook dit jaar vaart ze mee. MRK Uden toont een selectie van haar werk.

De tentoonstelling in het museum toont een gemengd beeld van de tocht: aan de wanden analoge zwart-wit portretten van devote stoere militairen met kaarsen in de handen, terwijl in de vitrines met de iPhone geschoten kleuropnamen de meer informele kanten van de tocht benadrukken. Het weerspiegelt de twee zijden van de bedevaart: de zoektocht naar verdieping en stilte naast ontspanning en broederschap. De presentatie wordt aangevuld met verhalen van de militairen en de aalmoezenier. Van de tocht van 2017 houdt Felicie het publiek via een digitaal dagboek op de hoogte.

De deelnemers aan de motorbedevaart zijn omstreeks 13.30 uur in het museum en een uur later rijdt de groep naar het nationaal verzamelpunt in Brunssum. MRK Uden ligt aan de Vorstenburg 1 in Uden.

Prints by FotoLabKiekie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS