Home » Expo & Events agenda » Portfolio review night in Melkweg Expo
All

Portfolio review night in Melkweg Expo

Goed nieuws voor afgestudeerden van de Fotoacademie; er is sinds kort een Alumni Netwerk Programma die je verder helpt in je carriere als fotograaf! Voor leden van het Alumni Netwerk wordt er jaarlijks een exclusief programma samengesteld. Dit programma heeft als doel alumni van de Fotoacademie na afloop van de opleiding te ondersteunen in hun carrière als fotograaf: door het vergroten van de zichtbaarheid, ondernemerschap te stimuleren en door het aanbieden van inspiratie en kennis. Het programma gaat van start met een Portfolio Review Night in Melkweg Expo. Ik sprak met Clarels van Zwetselaar, projectleider van het Alumni Netwerk Programma en mede organisator van de Review Night.

© Manja Zijderveld

Hoe is het alumni netwerk programma ontstaan?

De Fotoacademie vindt het belangrijk dat ook na het afstuderen aan de Academie het contact met de studenten blijft bestaan. Alumni hebben ook in de praktijk zaken waar wij ze mee kunnen helpen, ze kunnen elkaar en andere professionals ontmoeten op onze bijeenkomsten waardoor het professionele netwerk verder kan worden uitgebreid.
En de Academie blijft andersom op de hoogte van zaken waar alumni in de praktijk tegenaan lopen, daarmee kunnen wij weer ons voordeel doen in het programma aanbod. Een echte wisselwerking dus.

© Etienne Scheeper

Waaraan merken jullie dat er behoefte is vanuit startende fotografen om verder begeleid te worden na de opleiding?

We organiseren trainingsdagen over ondernemerschap, zogenoemde terugkomdagen voor pas afgestudeerde alumni. Dat biedt gelegenheid om gevoel te krijgen bij waar alumni behoefte aan hebben. Maar ook door bijvoorbeeld de organisatie van de open dagen of vanuit persoonlijke betrokkenheid blijven we op de hoogte.
Veel fotografen geven aan na zoveel jaar academie de feedback en inspiratie van hun klasgenoten te missen. Ook “het zwarte gat” is geen onbekend fenomeen. Daar proberen we met het alumni programma op in te spelen.
Nu we inmiddels dat programma aan het opzetten zijn en het lidmaatschap in het leven hebben geroepen, merken we aan de respons en de enthousiaste reacties dat er inderdaad die behoefte is.

© Inta Nahapetjan

Voor wie is het Alumni Netwerk Programma bedoeld?

Voor alle fotografen die de Opleiding tot Fotograaf succesvol hebben afgerond. Het alumni netwerk bestaat letterlijk uit alle alumni van de Fotoacademie. Eenmaal alumnus of alumna en je bent onderdeel van dat netwerk. Het is aan ons om dat netwerk te activeren en verbindingen te maken. We bieden een gratis lidmaatschap aan, eigenlijk alleen een registratie. Daarmee krijg je toegang tot een aantal basisactiviteiten die we binnen het alumni programma organiseren.

Een netwerk bestaat niet zonder contact

© Renate Beense

Wat zullen belangrijke inhoudelijke punten worden in het programma?

We streven ernaar om met ons Alumni Programma de zichtbaarheid van het werk en de fotograaf te vergroten. Ook stimuleren we ondernemerschap door het bieden van trainingen en inspiratie sessie op andere gebieden dan alleen fotografie. Daarnaast is verbinden een voor de hand liggend, maar belangrijk aspect van het programma. Een netwerk bestaat niet zonder contact.

© Marijke Stroucken

En voor wie is het interessant om mee te doen aan de Portfolio Review Night op 12 juni in de Melkweg Expo Amsterdam?

Deze avond is interessant als je een relevant portfolio (in welke vorm dan ook) kan en wil laten zien en als je van plan bent met de reviews verder te komen. Dus of je net bent afgestudeerd of al een tijd aan de weg timmert, het is een kans om van steengoede professionals feedback te krijgen op je werk. Er werken meer dan 15 reviewers mee van onder andere de Kunsthal, Breda Photo, Kiekie Tabloid, VN, Unit, PhotoQ en een aantal vooraanstaande galleries, bureaus en fotografen. Daarbij is Melkweg Expo een relevante galerie die met haar programmering goed aansluit op actuele thema’s en daardoor een inspirerende omgeving biedt. Kers op de taart is de kans dat er naar aanleiding van deze avond een wildcard wordt uitgedeeld aan een van de deelnemers. Een wildcard geeft recht op een startbudget en persoonlijke begeleiding van Melkweg Expo en FotoLabKiekie in het realiseren van een solo presentatie in Melkweg Expo.

We roepen daarom alle Fotoacademie Alumni op om zich te registreren voor het lidmaatschap. Hiermee krijgen ze een uitnodiging om zich in te schrijven voor dit event. De inschrijving start op 15 mei.

© Dennis van Lingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS