Home » Expo & Events agenda » Reflex Gallery exposeert met Chinese kunstenaar Chen Nong
All

Reflex Gallery exposeert met Chinese kunstenaar Chen Nong

Reflex Gallery in Amsterdam presenteert van 16 september tot en met 11 november een dubbele solo-expositie van de Chinese fotograaf en schilder Chen Nong. De kunstenaar geniet internationale bekendheid met zijn schilderachtige, fotografische impressies van gebeurtenissen uit de rijke Chinese geschiedenis. Chen Nong laat twee nieuwe series zien: ‘Silk Road’ en ‘Scenes of Reflections’.

Chen Nong – Scenes of Reflections #5, 2017 – Courtesy Reflex Gallery Amsterdam

Met zijn serie over de Zijderoute weet Chen Nong, door impressies van sprookjesachtige steden en exotische streken, prachtige beelden op te roepen van lang vergane keizerrijken en grote veroveraars. Tegen de achtergrond van ruïnes uit het tijdperk van de Zijderoute in de westelijke Chinese provincie Xinjiang schildert Chen Nong het decor van zijn fantasievolle en kleurrijke verhalen.

Naast de ‘Silk Road’ serie toont Chen Nong ook kunstwerken uit de indrukwekkende serie ‘Scenes of Reflections’. Daarmee verwijst hij naar het boeddhisme en zen in de Chinese cultuur en geschiedenis.

Chen Nong – Scenes of Reflections #4, 2017 – Courtesy Reflex Gallery Amsterdam

Met het ‘One Belt, One Road’ initiatief (OBOR) probeert de Chinese president Xi Jinping de oude Zijderoute nieuw leven in te blazen. Chen Nong heeft zich de afgelopen jaren door de Zijderoute laten inspireren. Terwijl Xi Jinping vooral uit is op uitbreiding en versterking van de politieke en economische macht van het Rijk van het Midden, stelt de kunstenaar vanuit zijn historisch perspectief de verbeelding centraal.

De vroegere zijdehandel werd uitgevoerd door grote karavanen van handelaren en dieren, die door de meest onherbergzame gebieden ter wereld trokken. De Zijderoute voerde vanuit China via India en Perzië verder naar Bagdad, Damascus en het toenmalige Constantinopel aan de Bosporus. In de tweede eeuw voor de christelijke jaartelling werd de Zijderoute voor het eerst bereisd door de Chinese gezant Zhang Qian, die door keizer Wudi (141 – 87 v. Chr.) van de Han dynastie op deze missie werd uitgestuurd. De Zijderoute werd in de loop der tijd de belangrijkste handelsverbinding en tevens instrument voor interculturele uitwisseling tussen het Verre Oosten en het Westen.

Chen Nong (50) woont en werkt in Beijing. Als kunstenaar maakt hij in zijn beginperiode sculpturen. Sinds 1996 is Chen Nong fotograaf en exposeert wereldwijd. In 2012 had hij zijn eerste solo-expositie in Europa met ‘Climbing to the Moon’ bij Reflex Gallery in Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het International Center of Photography in New York, National Art Museum of Australia en Museum der Kulturen in Basel. Recentelijk zijn acht werken aangekocht door het MOMA in San Francisco.

Reflex Gallery
Weteringschans 79 A in Amsterdam
T: 020 627 28 32

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS