Home » Interviews » De beroemde reigers van de Albert Cuyp
All

De beroemde reigers van de Albert Cuyp

Fotograaf Julie Hrudova raakte gefascineerd door de hongerige reigers op de Albert Cuyp en legde hun sierlijke jacht vast. Hrudova (Praag, 1988) werkt als reportage- en portretfotograaf voor verschillende media, waaronder: Het Parool, NRC, de VPRO Gids en RTL Nieuws. We stellen Julie een aantal vragen over haar fotografie.

Wat betekent fotografie voor jou?

”Fotografie is voor mij een soort taal. Een manier om uit te leggen wat ik zie, of wat ik voel, zonder woorden te gebruiken.”

Hoe combineer je vrij werk met werk in opdracht?

”Ik heb een beetje een luxepositie omdat ik voor 3 dagen in de week een vaste baan bij RTL heb als beeldredactrice. Een combi die ik altijd wilde om afwisseling te hebben, en ook om de lol van het fotograferen te behouden.

Daardoor ben ik niet 100% afhankelijk van foto-opdrachten en doe ik alleen de opdrachten die ik leuk of interessant vind. En ik zoek zelf ook opdrachtgevers waar ik toffe projecten voor kan doen, zoals de website van Man Bijt Hond. Soms reis ik af naar een land als Rusland en maak er verhalen die worden geplaatst in zowel Nederlandse als buitenlandse media. Dat is het leukste. Daarmee bepaal je zelf je onderwerp en kan je je fascinaties omzetten in een verhaal. In Moskou maakte ik bijvoorbeeld een fotoreeks over een kattencircus voor Vice en een serie over Amerikaanse diners die op CBS news werd geplaatst.

Plus, ik probeer mezelf ook nog bij te scholen door af en toe mee te doen aan masterclasses en workshops. Deze zomer was ik in Letland voor een fotografie summerschool waar fotografen als Anouk Kruithof, Paolo Woods en Alejandro Chaskielberg een week lang workshops gaven. Vrij intensief, maar het zet je weer op scherp en dat is nodig.

Het fascineerde me hoe de dieren zich geduldig naar de prooi toe bewogen

Wanneer ben je begonnen met het idee om de reigers vast te gaan leggen?

”Ik moest een keer wachten op een vriend bij de Albert Cuyp, we zouden een hamburger gaan eten. Hij was laat en ik maakte wat foto’s van de reigers. Later kwam ik terug om een serie voor het Parool te maken, en het fascineerde me hoe de dieren zich geduldig naar de prooi toe bewogen. Toen de Gall en Gall-erie die daar om de hoek zit me vroeg om iets tentoon te stellen, hoefde ik niet lang na te denken over het onderwerp.”

Waar en tot wanneer kunnen we de  expositie bewonderen?

”Gall & Gall-erie, op de Eerste van der Helststraat 82, tot 2 december. Het is in de etalage van de Gall & Gall, om 19h gaat er een luik overheen (helaas).”

_mg_4590

Staan er nog meer projecten/expositie’s op de agenda?

”Jazeker! Ik exposeer ook bij restaurant Michel Inn in Oost. Dit wordt de Amsterdam Street Diary, combinatie van oudere zwartwit reeks die een tijdje terug in de OBA heeft gehangen, en nieuw werk in kleur.”

Julie Hrudova exposeert van 7 okt – 2 dec 2016 in de Gall&Gall-erie
De Gall&Gal-erie is gevestigd in de etalages van de Gall&Gall op de Eerste van der Helststraat 82, 1072NZ Amsterdam en is geopend van ma – za van 10.00 tot 19.00

 Facebook Pagina

Julie Hrudova Photography
info@juliehrudova.com
www.juliehrudova.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS