Home » Instagram » Locatiescout @royvanrosmalen
All

Locatiescout @royvanrosmalen

In Instagram profiel gaan we op zoek naar het mooiste profiel op Instagram. Dit keer het profiel van freelance fotograaf en locatiescout Roy van Rosmalen.

© Roy van Rosmalen

Hoe ben je ooit begonnen als locatiescout?

“Dat de juiste locatie essentieel is voor een evenement ontdekte ik tijdens mijn studie Event Management. Ik zocht altijd naar exclusieve locaties die producties naar een hoger plan trokken. Het was net voor de crisis dat ik als productie assistent aan de slag ging bij film productiehuis Czar, we praten over 2008. Er werden volop commercials gemaakt. Zelfs zoveel dat er onvoldoende locatiescouts waren. En zo kwam het dat ik werd gevraagd op zoek te gaan naar een pittoresk dorsplein. Daar is het allemaal begonnen. Kort hierna kreeg ik een baan bij Czar aangeboden als interne locatiescout.”

© Roy van Rosmalen

Sinds wanneer kreeg fotografie jouw aandacht?

“Als productie assistent stond ik veel achter de camera. Ik keek stiekem mee op de monitor om te zien welk kader de cinematograaf draaide. Mijn interesse voor fotografie/cinematografie werd zo aangewakkerd en de drang daar iets mee te doen groeide. Bij het scouten kijk ik nu vaak al naar een locatie door het oog van de cinematograaf, en fotografeer al shots. Pas als je met de juiste blik naar een locatie kijkt, wordt de aantrekkelijkheid ervan duidelijk.”

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar een bepaald evenwicht

© Roy van Rosmalen

Waar gebruik je Instagram voor?

“Instagram gebruik ik voornamelijk om mijn vrije werk wat meer aandacht te geven. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar een bepaald evenwicht; een combinatie van verschillende structuren, natuur en architectuur. Hierbij speelt reflectie vaak een belangrijke rol. Mijn foto’s zijn altijd licht georiënteerd. Natuurlijk is Instagram er ook voor om werk in opdracht te laten zien. Een visueel aantrekkelijk locatievoorstel is belangrijk in het overtuigen van een regisseur of een klant van een project. Een waanzinnig project was een search voor Heineken. Veel mensen kennen de Noorderlicht reclame van het biermerk. Ik herinner me het belletje nog als de dag van gisteren: ‘Roy, wil jij tussen kerst en oud & nieuw het Noorderlicht scouten?’ Waanzinninge search!”

© Roy van Rosmalen

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik wil mij graag graag blijven ontwikkelen als fotograaf, maar ook graag locaties voor artistieke projecten blijven scouten. Heel tof lijkt het me daarnaast als creative director betrokken te zijn bij bijvoorbeeld een high-end fashion show, waarin ik dan meerdere facetten als de locatie, muziek, licht op elkaar af kan stemmen om de ultieme beleving te creëeren. Uiteindelijk hoop ik hiermee mijn (nieuwe) bedrijf Space. Room naar een hoger niveau te tillen om met nog meer getalenteerde makers nieuwe projecten te kunnen initiëren voor internationale opdrachtgevers. Er zitten werk georiënteerde reizen naar Nieuw-Zeeland en Japan in de planning, die inspiratie en mooie content kunnen opleveren. Tot slot heb ik de ambitie om een eigen blad uit te gaan brengen.”

@royvanrosmalen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS