Home » Instagram » Instragram Estafette @Simon Martin
All

Instragram Estafette @Simon Martin

Voor Instagram Estafette struinen wij Instagram af op zoek naar interessante profielen van fotografen en andere beeldmakers. Zo houden we je op de hoogte van de mooiste profielen en vragen we naar de favoriete accounts van de fotograaf die we selecteren! Deze week spreken we met documentair fotograaf Simon Martin (UK) over zijn werk en serie ‘Cadets’.

© Simon Martin

Wanneer en waarom ben je met fotograferen begonnen?

“Ik begon met foto’s maken aan het einde van mijn schoolperiode. Ik hing vaak met mijn broer en zijn vrienden. Een goede vriend van ons, Mark, had een oude Pentax die hij altijd mee nam. Ik vond het  een heel gaaf object! In de plaats van mijn slecht betaalde loonstrookje van “een fastfoodketen” te spenderen aan bier en concert kaartjes, besloot ik om een 35mm camera te kopen voor een fantastische prijs; 50 pond. Toen ik hem eenmaal had, begon ik mezelf de basis skills aan te leren. Ik maakte elke technische fout die je maar kan maken tot ik het echt een beetje begon te leren! Uiteindelijk ben ik er steeds meer over na gaan denken wat ik ging fotograferen en waarom.”

© Simon Martin

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Ik zoek nog heel erg naar mijn stijl denk ik.. Ik hoop dat mij stijl nooit volledig ontwikkeld is, omdat ik wil dat fotografie mij blijft uitdagen. Op die manier blijven leren en ontwikkelen.”

© Simon Martin

Hoe is het project over de Cadets tot stand gekomen?

“Ik was als jonge jongen altijd al geïnteresseerd geweest in de Cadets, maar was altijd te druk met sport om lid te worden. Er waren ook RAF Cadets bij de lokale school wat ik toendertijd heel verwarrend vond. Ik herinner me dat ik een keer na schooltijd basketbal aan het spelen was en een van de Cadets aan zag komen lopen. Ik dacht bij mezelf “waarom zou je een ander uniform aantrekken en teruggaan naar een steng educatie systeem terwijl je er net uit bent?”. Deze vraag moet me zijn bijgebleven toen ik terugkwam bij het onderwerp voor het afstuderen aan mijn fotografie opleiding. Er werd mij altijd verteld dat, door mijn dyslexie, ik nooit een vervolg opleiding zou kunnen gaan volgen. Laat staan een universitaire opleiding. Daarom heb ik nu een beetje een rare relatie/gedachte over het huidige onderwijssysteem in de Uk. Ik zou graag kijken hoe het anders zou kunnen in de wereld van educatie en activiteiten voor jong volwassenen. Ik had het geluk dat ik een collega had die vrijwilliger was bij de barakken van de Cadets. Hij wilde graag foto’s bij een van hun evenementen. Een korte tijd daarna werd ik benaderd door Hunger Magazine voor een publicatie. Deze twee gebeurtenissen kwamen dus heel goed bij elkaar.”

Ik hoop dat de beelden mensen met elkaar laten praten, die dat normaal niet met elkaar zouden doen

© Simon Martin

In je serie zie je een grote afwisseling van verschillende situatie’s, waar was je naar op zoek?

“Sociale interactie, de activiteiten en hobbies die ons samenbrengen vind ik altijd erg interessant. Tijdens de Cadets en de mini golf series ben ik bewust bezig geweest om met zo veel mogelijk waardigheid en respect een boodschap over te brengen. Ik hoop dat de beelden mensen met elkaar laten praten, die dat normaal niet met elkaar zouden doen.”

© Simon Martin

Welke instagram accounts zouden we echt moeten gaan volgen?

@alexandermissen

@williamlakin

@joseph.beeching

@padderico

@stevenbarritt

Bekijk meer werk van Simon Martin op simon-martin.org

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS