Home » Instagram » Instagram Estafette @stefan.j.djordjevic
All

Instagram Estafette @stefan.j.djordjevic

Stefan Djordjevic (1987) is een onafhankelijke documentaire fotograaf en gevestigd in Belgrado, Servië. Hij werd geboren in Bor, een klein industrieel stadje in Oost-Servië. Na zijn verhuizing naar Belgrado voor zijn studie, veranderde zijn interesse van skateboarden naar film en fotografie. Hij studeerde cinematografie aan de faculteit voor dramatische kunsten en werkt momenteel als freelance filmregisseur aan films, commercials en videoclips. Welk media hij ook gebruikt, hij onderzoekt voortdurend de persoonlijke indruk van de hedendaagse sociale problemen en is op zoek naar verhalen die in de details verborgen zijn.

© Stefan Djordjevic

Wanneer en waarom ben je fotograaf geworden?

”De eerste keer dat ik een fotocamera in mijn handen kreeg was zeven jaar geleden, toen ik besloot me in te schrijven voor de filmuniversiteit, camera-afdeling. Daarvóór fotografeerde ik voornamelijk skateboarders met mijn vrienden. Tijdens het studeren werd mijn liefde voor fotografie groter en begon ik te experimenteren en te spelen met een oude analoge camera.” 

© Stefan Djordjevic

Kun je ons meer vertellen over de serie ‘Bor’ en hoe het samen kwam?

”Bor is mijn geboorteplaats, waar natuurlijk van alles gebeurde. Ik was toen nog steeds aan het skateboarden, dus ik reisde vaak van Belgrado naar Bor om met mijn oude maatjes te skateboarden. Ik begon ze te fotograferen (serie “Kolos”) en alles wat er in onze omgeving gebeurde. Het was nooit gepland om er een ​​fotografie-serie van te maken, of een essay van welke aard dan ook. Ik denk dat ik serieuzer naar fotografie ben gaan kijken toen ik voor de eerste keer een Instagram-profiel maakte. Toen heb ik geleerd om selecties en verhalen te maken van mijn foto’s.”

© Stefan Djordjevic

”Bor is een koper industriestad in Oost-Servië en het grootste deel van de bevolking werkt in de fabriek. Landschappen van Bor zijn surrealistisch. Toen ik een kind was, maakten we op die plaatsen hutten en bunkers, dus ik heb Bor nog nooit gezien als een echte stad. Ik heb altijd gevoeld dat er een soort ‘buiten de ruimte’-energie is, dus heb ik impulsief geprobeerd het te fotograferen. Ik wilde Bor niet via foto’s geografisch beschrijven, maar meer op een emotionele en subjectieve manier vastleggen.”

Waar gebruik je Instagram voor?

”Mijn vriend en collega, Jovan Todorovic, stelde voor dat ik Instagram zou proberen. Ik heb nog nooit een profiel op sociale netwerken gehad, dus het was een beetje vreemd voor mij. Maar tegenwoordig vind ik het erg belangrijk om een ​​Instagram-account te hebben, omdat het het platform met de grootste capaciteit is. De kans dat iemand jouw werk kan vinden en verkennen, is tegenwoordig veel groter. En het mooie is de interactiviteit van Instagram. Ik heb veel geweldige fotografen gevonden waar ik nog nooit van gehoord heb en hun werk is echt inspirerend.”

© Stefan Djordjevic

Hoe zou je je stijl omschrijven?

”Ik hou ervan om dingen te documenteren zoals ze zijn, soms op het juiste moment en soms een moment later. Een van de belangrijkste dingen voor mij en mijn werk is intimiteit, intimiteit en relatie die ik maak met de mensen die ik fotografeer. Ik probeer hun oprechte emoties te vangen en geef hun hele omgeving een nieuwe betekenis. Dat gebeurt niet vaak. Mijn toekomstplannen zijn om mijn eerste tentoonstelling te hebben, te reizen en culturen van andere continenten te ontdekken.”

© Stefan Djordjevic

Welke accounts zouden we echt moeten gaan volgen?

@bosko.djordjevic

@milicadriniccimi

@rayzhengphoto

@siandavey1

@richardkalvar

Website

Instagram

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS