Home » Interviews » Sterre Fenna op shortlist Olympus Young Talent Award 2017
All

Sterre Fenna op shortlist Olympus Young Talent Award 2017

© Sterre Fenna

De derde naam die doorgaat naar de shortlist van de Olympus Young Talent Award 2017 (hosted bij Kiekie) is Sterre Fenna! Samen met Volkskrant Magazine beeldredacteur hebben wij alle inzendingen tot nu toe beoordeeld en daaruit kwam het werk van Sterre naar voren. Overmorgen maken wij de vierde winnaar bekend.

Jurycommentaar Theo Audenaerd

”Fenna’s foto’s zijn verrassend eenvoudig. Haar kleurgebruik cq lichtgebruik is aangenaam heftig. Anderen noemen het lelijk, ik vind het herkenbaar en effectief. Haar composities zijn brutaal. Meer dan de helft van hetgeen ik nu ken, heeft zich al genesteld in mijn fotografisch geheugen.”

© Sterre Fenna

Sterre Fenna

”Mijn naam is Sterre Fenna (Papendrecht, 1995), in juni 2017 afgestudeerd als fotograaf aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam. Als fotograaf geef ik kritiek op het huidige, mainstream schoonheidsideaal. Een ideaal wat ook mij als jong meisje in zijn greep had, en nog steeds niet heeft losgelaten.
Door middel van een opzetflitser en het gebruik van felle kleuren wil ik de aandacht van de toeschouwer trekken en vervolgens vasthouden doordat er meer te ontdekken is in mijn beelden, dan dat wat meteen hun oog trekt.”

© Sterre Fenna

Bekijk hier de hele serie van Sterre

Donderdag 6 juli zullen wij de vierde naam bekend gemaakt worden die op de shortlist zal verschijnen. Er komen nieuwe talenten bij, maar ook met eerder ingezonden werk maak je nog steeds kans om op de shortlist te komen. In totaal zullen er tien talenten deelnemen in de expositie eind oktober 2017. Je kunt nog tot 30 september je werk insturen.

Ook meedoen? Check

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS