Home » Expo & Events agenda » TOWN TO TOWN by Niall McDiarmid
All

TOWN TO TOWN by Niall McDiarmid

De afgelopen zeven jaar heeft de Schotse fotograaf Niall McDiarmid heel het Verenigd Koninkrijk door gereisd en langs meer dan 200 steden gereden. Town to Town bevat meer dan 60 portretten van deze reis, in het bijzonder, de kleurrijke stijl van McDiarmid, die samen een uniek en aangrijpend portret van Groot-Brittannië vormen. Een tentoonstelling van het project, die samenvalt met de publicatie van het boek, zal van 31 januari – 12 mei 2018 te zien zijn in de Martin Parr Foundation, Bristol.

King Street, Kilmarnock – November 2017 © Niall McDiarmid / Town to Town by Niall McDiarmid is published by RRB PhotoBooks in January 2018 and will be exhibited at the Martin Parr Foundation from 31 January – 15 May 2018.

Van Dingwall in de Schotse Hooglanden tot het historische stadje Bodmin in Cornwall; McDiarmid heeft tijdens zijn reizen meer dan 2000 portretten gemaakt. Hij bezocht stadscentra door het hele land met dezelfde winkelstraten en winkelketens, maar hij ontdekte dat elk zijn onderscheidend vermogen behoudt vanwege de personen die door de straten lopen.

Southchurch Road, Southend-On-Sea – February 2017 © Niall McDiarmid / Town to Town by Niall McDiarmid is published by RRB PhotoBooks in January 2018 and will be exhibited at the Martin Parr Foundation from 31 January – 15 May 2018.

‘Als natie zijn we gezegend met het talent om individuen te zijn die niet bang zijn om uit de massa te blijven. Het is ook een teken van de tolerantie van onze natie dat in de meeste gevallen, ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of sociale achtergrond, je kunt zijn zoals je wilt, draag wat je wilt en door een winkelstraat te lopen zonder je bekeken te voelen.’

Bargate, Southampton, Hampshire – July 2014

De portretten van McDiarmid zijn onderscheidend vanwege zijn inherente oog voor kleur en licht. Het werk in het boek bestaat voornamelijk uit schieten op film vanwege de delicate manier van kleurweergave, passend bij dit project waarbij hij een oneindig aantal combinaties van kleding, achtergrond en licht over zijn reizen tegenkomt. Naast het vastleggen van de individuele stijl en het karakter van zijn onderwerpen, gaan zijn composities verder dan het vastleggen van de winkelpuien, reclameborden en straatreclame, en staan zijn onderwerpen in de context van deze specifieke tijd.

Queens Road, Nuneaton – June 2015 © Niall McDiarmid / Town to Town by Niall McDiarmid is published by RRB PhotoBooks in January 2018 and will be exhibited at the Martin Parr Foundation from 31 January – 15 May 2018.

Het project ontstond in 2010 toen McDiarmid het eenvoudige idee kreeg om door de straten van zijn woonplaats in Zuid-Londen te lopen. Hij begon de mensen die hij tegenkwam te vragen of hij ze kon fotograferen, en een meerderheid van hen, gecharmeerd van zijn Schotse manier, ging op zijn aanbod in. De bezochte locaties worden gedreven door grillen, nieuwsgierigheid en toeval in plaats van wetenschappelijk onderzoek van het land, dat onze dagelijkse interacties met degenen die we passeren nabootst.

Great Portland Street, Fitzrovia, London – October 2016 © Niall McDiarmid /Town to Town by Niall McDiarmid is published by RRB PhotoBooks in January 2018 and will be exhibited at the Martin Parr Foundation from 31 January – 15 May 2018.

Van 31 januari – 12 mei 2018 zal een tentoonstelling van het project worden getoond in de Martin Parr Foundation in Bristol. Voor deze tentoonstelling zal McDiarmid een nieuwe serie portretten maken in het westen van Engeland.

Lees meer over het boek Town To Town

Lees meer over de expositie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS