Home » Expo & Events agenda » UNWIRED JACQUELINE HASSINK
All

UNWIRED JACQUELINE HASSINK

Het Nederlands Fotomuseum presenteert met trots het nieuwste project van fotograaf Jacqueline Hassink: Unwired. Dit project is speciaal in op opdracht van het Nederlands Fotomuseum gecreëerd. Hoe voelt het om te leven zonder telefoon en wifi- verbinding, om ‘unwired’ te zijn? De tentoonstelling  confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust.

Langisjór 2
Unwired Landscapes
63°58’11″N 18°41’6″W 
Road F235, Vatnajökulsþjóðgarður, Iceland

Jacqueline Hassink reisde voor Unwired de wereld over naar zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. Ook bezocht zij een ‘digital detox’ spa in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. In contrast met deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon.

Tokyo 55
iPortrait
Tokyo, Japan 
30 March 2014
1.41 PM, iPhone 5s

Publicatie
Bij de tentoonstelling Unwired verschijnt in januari een gelijknamig fotoboek, vormgegeven door Irma Boom en uitgegeven door de Duitse uitgever Hatje Cantz. Met bijdragen van onder anderen Jacqueline Hassink, Frits Gierstberg, Bregtje van der Haak en de boeddhistische hoofd monnik Yudo Harada.

Suite 634, 1
Unwired Landscapes
Master Bedroom, unwired

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een genereuze bijdrage van een bijzondere sponsorrelatie van het museum. Met steun van het Mondriaan Fonds is het project Unwired Landscapes gerealiseerd. De White Spots wereldkaart en de bijhorende app is mogelijk gemaakt door steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds.

De expositie ‘Unwired’ van Jacqueline Hassink is te zien van 20 jan 2018 – 6 mei 2018 in Het Nederlands Fotomuseum.
Wilhelminakade 332
3072 AR ROTTERDAM

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS