Home » Expo & Events agenda » VanWyck maakt videoclip met fotograaf en kunstenaar Koen Hauser
All

VanWyck maakt videoclip met fotograaf en kunstenaar Koen Hauser

Fotograaf en kunstenaar Koen Hauser heeft een videoclip gemaakt bij het titelnummer van het debuutalbum van VanWyck. Koen Hauser en VanWyck verzamelden alledaagse foto’s van alledaagse vrouwen. Als antwoord op het dagelijkse bombardement van gestileerde en gefotoshopte supervrouwen zochten ze juist normale vrouwen in normale situaties. De foto’s komen van rommelmarkten, internet, vrienden en familie. Zo ontstond een willekeurige verzameling van vrouwen uit verschillende periodes en met uiteenlopende achtergronden: het continu veranderende gezicht van de gewone vrouw.

© Koen Hauser

Debuutalbum

Al voor verschijnen overladen met lovende recensies in Amerika en Engeland: het debuutalbum van de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck heet An Average Woman en is alles behalve gemiddeld. Het verschijnt op 19 januari in de VS en op 9 februari in Nederland. Gevolgd door een tournee langs zalen in Nederland en België, waaronder een releaseshow in de Melkweg Amsterdam op 21 februari.

Met haar warme stem, sterke teksten en donkere folk was de eerste EP van VanWyck al een kleine sensatie op internationale muziekblogs. Critici vergeleken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nathalie Merchant en Laura Marling. “Exquisite songwriting” oordeelde de gerenommeerde Amerikaanse DJ Chris Douridas van KCRW in Los Angeles. “Sounds to warm the coldest of hearts.” schreef het Engelse Fresh on the Net.

VanWyck besloot hierop een jaar lang wekelijks een nieuw nummer te schrijven. Sommige nummers werden opgenomen met volledige band in de studio, sommigen met alleen een gitaar in een slaapkamer en sommigen tijdens een repetitie aan de keukentafel. Het nummer Carolina’s Anatomy werd geproduceerd door Tim Knol en Leo Blokhuis vroeg haar om aan zijn platform ‘What the world needs now’ bij te dragen, wat resulteerde in het nummer The Ballad of the Quiet Citizen. Maar het belangrijkste resultaat van het schrijven in het jaar van de #MeToo-beweging blijkt An Average Woman, een album over álle soorten vrouwen en wat hen bindt, een zoektocht naar de rol die vrouwen is toebedeeld, naar stemmen die het zwijgen zijn opgelegd en naar verhalen die blijven doorklinken.Het album is geproduceerd door Reyer Zwart, multi-instrumentalist en arrangeur, die eerder samenwerkte met o.a.Tim Knol, Nynke Laverman, Alex Roeka en Anne Soldaat. Een bijzondere gastrol is weggelegd voor Marjolein van der Klauw (Powderblue) wiens glasheldere stemgeluid de perfecte tegenhanger is voor de donkere tonen van VanWyck.

Bekijk de videoclip hieronder:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS