Home » Visionary » Isabelle Backer

Isabelle Backer

“Hoe en waar ik mijn beelden vind is een belangrijk gegeven voor mij; zwervend door wijken en straten vang ik en ontdek ik ze. De stad is in een wereld vol ruis, maar wie goed kijkt ziet kleine verborgen schatten. Sporen die door mensen zijn achtergelaten, maar nooit de mens zelf. Het is natuurlijk ook een keuze, wat je wil zien, wat je eruit wilt filteren. De vondsten gebruik ik als ingrediënten voor mijn stadsstillevens en stadslandschappen.”

De beelden uit de serie ‘Venstâh’ zijn allemaal gevonden in de wijken rondom haar eigen huis in Den Haag in 2016/2017. Dagelijkse, soms zelfs banale, details, voorwerpen zijn het onderwerp van de foto’s. Door ze uit te vergroten, of binnen een bepaald kader te fotograferen gaan ze een eigen leven leiden.

Van een afstand bekeken lijken het verstilde, abstracte beelden, maar bij nadere inspectie blijken ze opgebouwd uit rauwe elementen met bijna voelbare texturen. Het veroorzaakt een visuele vervreemding.

Isabelle Backer is afgestudeerd beeldend kunstenaar, waarbij fotografie het hoofdmedium is.

Momenteel is mijn serie ‘Venstâh’ te zien in een expositie in De Melkweg, te Amsterdam. In de Upstairs. https://www.melkweg.nl/nl/agenda/isabelle-backer-13-05-2017/

Ook tijdens het Festival Designkwartier in Den Haag zal er een selectie uit deze serie te zien zijn, en tevens ook ander werk. http://www.festivaldesignkwartier.nl/deelnemers#isabelle-backer

ArteZ, Fine Arts 2003

www.isabellebacker.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS