Home » Visionary » Sebastiaan Franco

Sebastiaan Franco

Als middelbare school student studeerde Sebastiaan Franco economie. Na enkele jaren en op aanraden van zijn leerkrachten schreef hij zich in aan een kunstschool en ging hij fotografie en film studeren, toen hij uiteindelijk zijn middelbaar afmaakte koos hij om verder te gaan hierin en ging hij in Brussel modefotografie studeren aan Narafi.
Na een jaar in Brussel werd hem aangeraden om misschien toch aan de toelatingsproeven voor de Koninklijke Academie mee te doen en meer de documentaire richting uit te gaan in Gent.
Sindsdien heeft hij zijn bachelor in fotografie gehaald met een reeks over hooliganisme in België (De Derde Helft) en is hij momenteel bezig met zijn master eveneens op de Koninklijke Academie.

Vooral geïnspireerd door de schrijvers uit de jaren ’60 en ’70 zoals Tom Wolfe en Hunter S. Thompson, draait Franco zijn werk rond thema’s van identiteit in al zijn vormen, hoe definieert iemand wie hij is, zowel alleen als in groep.
De fotograaf gaat niet puur registreren wat er gebeurt voor de lens maar gaat bijna actief participeren in het gebeuren om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de situatie waarin hij terecht komt.
Het idee is dat een fotograaf zich snel kan aanpassen aan nieuwe omgevingen en bijna een andere identiteit kan aannemen. Hieruit groeide het idee om een jaar lang mee rond te trekken met een grote groep hooligans uit Antwerpen en de gebeurtenissen te verzamelen in een visueel dagboek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS