Home » Expo & Events agenda » Eerste namen shortlist Olympus Young Talent Award
All

Eerste namen shortlist Olympus Young Talent Award

De eerste twee maanden van onze zoektocht naar jong talent  is alweer voorbij! Aan de veelzijdige fotograaf Anne Dokter de zware taak om zich te buigen over alle inzendingen en samen met ons te bepalen welke twee talenten door zijn naar de shortlist!

Evely Duis

 

Bekijk hier de hele serie 

Door mijn eigen stijl probeer ik me te onderscheiden. Wat mij helpt te onderscheiden van anderen, is het streven naar perfectie. Ik probeer mijn ideeën werkelijkheid te maken. Vaardigheden zoals fotografie, photoshop, grafische mediavormgeving, visagie en styling heb ik de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Deze vaardigheden pas ik toe op mijn eigen werk, maar ook stuur ik anderen hiermee aan, zodat zij mij kunnen ondersteunen bij het beeld wat ik voor ogen heb. Mijn doel is reclamefotograaf worden en me te specialiseren in modelfotografie. Ik wil graag foto’s maken voor bedrijven, merken en producten en daar mijn eigen creatieve input aangeven. De interactie met modellen geeft mij veel energie, omdat ik hen zo kan sturen, zodat er een bepaalde emotie in beeld komt. Dit geeft het beeld nèt dat beetje extra waar ik naar zoek. Op dit moment ben ik bezig mijn kennis aan te vullen op het Narafi in Brussel. Deze fotografiestudie helpt mij voor te bereiden op het starten en behouden van een succesvol fotografiebedrijf. Naast deze studie houd ik me bezig met particuliere fotografie en maak ik vrij werk. Ik geniet ervan om, naast de opdrachten van mijn studie, mijn eigen ideeën uit te werken. De ideeën in mijn hoofd werkelijkheid maken geeft mij voldoening.

Website Evely Duis

Farren van Wyk

Bekijk hier de hele serie 

Farren van Wyk (1993) onderzoekt met het project ‘Die Lewe Is Nie Reg Vir My Nie’, in haar geboorteplaats Port Elizabeth (Zuid-Afrika) de gangstercultuur.

De in Zuid Afrika geboren Farren van Wyk woont sinds haar zesde in Nederland. Hierdoor behoort zij tot een groep die bekent staan als ‘transnationals’. Transnationals is een antropologische term wat aanduid dat mensen twee nationaliteiten hebben.
In juni 2016 behaalde zij haar Bachelor of Photography aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) met het project ‘Die lewe is nie reg vir my nie’.
Met inspiratie van antropologie en psychologische studies, probeert Farren haar eigen identiteit en die van Zuid Afrikaanse subculturen te onderzoeken. De projecten doet zij het liefst met een analoge camera, om zo min mogelijk te manipuleren en mensen in hun pure aard te kunnen vangen.
Deze camera’s geven haar ook de ruimte en tijd om het dialoog aan te gaan met de mensen en hen beter te leren kennen.

Eind mei zullen er weer twee namen bekend gemaakt worden die op de shortlist zullen verschijnen. Er komen nieuwe talenten bij, maar ook met eerder ingezonden werk maak je nog steeds kans om op de shortlist te komen. In totaal zullen er tien talenten deelnemen in de expositie eind oktober 2017.
Ook meedoen? Check

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS