Home » Interviews » ‘Cutting Edges’ van Jan Dirk van der Burg en Gijs van den Berg; over de Nederlandse snoeidrang
All

‘Cutting Edges’ van Jan Dirk van der Burg en Gijs van den Berg; over de Nederlandse snoeidrang

Het boek Cutting Edges gaat over wildgroei & welstand in het Nederlandse straatbeeld. We leven in een land waar alles tot op de minimeter uitgedacht is. En toch willen we ook een beetje groen in onze straat.

4

Dat is vaak een pijnlijk moment voor fotografen

Maar als je inzoomt zie je dat er een contstante strijd gaande is tussen deze twee; Natuur is leuk, maar het moet wel praktisch blijven. Ik begon vorig jaar vol enthousiast aan deze serie. Na een aantal beelden geschoten te hebben deelde ik er een via Facebook. Kort daarop ging de telefoon. Het was Jan Dirk van der Burg. Wat bleek nou, hij had al een tijdje hetzelfde idee. Hij had zelfs als wat beelden geschoten. Dat is vaak een pijnlijk moment voor fotografen.

Maar wij hebben besloten om er samen iets moois van te maken. Gedurende een jaar stuurden we beelden over en weer en analyseerde we de Nederlandse snoeidrang. We gaven het project de titel: Wildgroei & Welstand en brachten het afgelopen maand uit in een boekje met de naam: Cutting Edges.

7

Gijs van den Berg (32) is fotograaf en daarnaast art-director bij communicatiebureau KesselsKramer. Hij fotografeerde eerder geschreven berichten in het straatbeeld van Amsterdam en de laatste ouderwetse koffiehuizen met de serie ‘Gewoon Koffie’.

Jan Dirk van der Burg (38) fotografeert en filmt. Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes, een hartstochtelijk pleidooi voor de kortste weg van A naar B. Als fotograaf won hij in 2012 een prijs bij de Zilveren Camera en heeft geëxposeerd in Foam Amsterdam en het Fotofestival van Naarden. Onlangs publiceerde hij een serie ‘Tweetbundels’.

‘Cutting Edges’ is onder andere te koop bij de Photoq Bookshop

11_special-edition

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS