Home » Instagram » Instagram Estafette @emilygarthwaite
All

Instagram Estafette @emilygarthwaite

Emily Garthwaite is een 24-jarige Britse fotojournalist en straatfotograaf met een focus op humanitaire en ecologische verhalen. Emily studeerde af met een Master in de fotojournalistiek en documentaire fotografie aan de universiteit van Westminster eind 2016. Onlangs co-regisseerde ze haar eerste documentaire in Irak over Arba’een, ’s werelds grootste jaarlijkse pelgrimstocht van meer dan 25 miljoen sjiitische moslim pelgrims. Haar foto’s worden internationaal geëxposeerd en haar beeld “Chained to Tradition” is geselecteerd als een finalist voor natuurfotograaf van het jaar in de categorie fotojournalistiek.

© Emily Garthwaite

Wanneer en waarom ben je fotograaf geworden?

”Ik pakte een camera op 15-jarige leeftijd en had er plezier in. Op dat moment ben ik gaan experimenteren en onderzoek gaan doen naar fotografen en schilders. Ik was niet bezig met een carrière in de fotojournalistiek tot ongeveer vier jaar geleden.”

© Emily Garthwaite

 

Wat was je belangrijkste project en waarom?

”Voor mijn meest recente project bezocht ik Irak met een Iraanse filmploeg. Ik fotografeerde Arbaeen, ’s werelds grootste jaarlijkse pelgrimstocht. Het omvatte alles waar ik de afgelopen jaren naartoe heb gewerkt, en ik was er trots op dat ik de hoofdrolspeler was in het onderwerp. Ik zal het werk volgend jaar tentoonstellen en wil een dialoog openen over de vraag waarom er een media black out is rondom de bedevaart.”

Dat is het SOCIALE deel van social media

Waar gebruik je Instagram voor?

”Met Instagram kan ik een internationaal publiek bereiken en een dialoog met vreemden aanknopen. Te veel mensen negeren de opmerkingen op hun foto’s – wat een schande is. Wanneer iemand de tijd neemt om te antwoorden op je werk, zou je als maker ook moeten reageren. Dat is het SOCIALE deel van social media! Ik probeer weg te blijven van Facebook en andere platforms.”

Wat zijn je toekomstplannen met je fotografie?

”Ik probeer niet te ver in de toekomst te kijken en me te concentreren op kleine stapjes. Ik ben de laatste paar jaren zo gegroeid en mijn dromen verschillen van die van vorig jaar.”

© Emily Garthwaite

Welke andere accounts zouden we echt moeten gaan volgen?

Suzan Pektaş @sznpkt is een van mijn favoriete fotografen en het account Women Photograph
@womenphotograph. Nitch @_nitch voor inspirerende citaten, @somewhereiwouldliketolive
@dreamersofdecadence en @ idea.ltd voor inspiratie voor het fotoboek.
Ik ben lid van Street Photography International [@streetphotographyinternational], een straatfotografie collectief.

Emily is lid van Street Photography International, een collectief van vier straatfotografen die zich hebben gevormd met als doel de beste Street Photography van over de hele wereld te promoten. SPi is momenteel Instagram’s snelst groeiende account voor het genre met meer dan 400.000 volgers en het bereiken van meer dan 10 miljoen mensen per maand.

Instagram @emilygarthwaite
emilygarthwaite.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS