Home » Interviews » Instagram Estafette @montykaplan
All

Instagram Estafette @montykaplan

In onze vrije tijd struinen wij Instagram af op zoek naar interessante profielen van fotografen en andere beeldmakers. Hieruit kwam het idee om een Instagram-estafette te houden waarin we je de mooiste profielen zullen laten zien en vragen we naar de favoriete accounts van de fotograaf die we selecteren! Deze week spreken we met fotograaf Monty Kaplan (Buenos Aires)!

© Monty Kaplan

Wanneer en waarom ben je met fotografie begonnen?

”Toen ik 28 was en in Miami woonde, ben ik begonnen met fotograferen. Ik had mijn oude leventje achter me gelaten, zowel letterlijk als figuurlijk. Voordat ik daarheen verhuisde was ik filmmaker. Het was niet zo glamorous als ik me had voorgesteld allemaal, ik kwam niet aan de bak als film editor. Vanuit verveling ben ik toen gaan fotograferen. Ik was erg gefrustreerd, omdat ik zo hard had gewerkt om een succesvolle filmmaker te gaan worden, maar het niet lukte. Ik ben nachtenlang gaan wandelen door de straten met een Sony RX-100 op mijn nek en legde dingen vast die mij opvielen in het nachtleven.”

Het is aan jou om die verder te polijsten en door te ontwikkelen

© Monty Kaplan

Hoe zou je je stijl kunnen omschrijven en welke camers gebruik je om alles uit jouw low-light fotografie te halen?

”Nou, om heel eerlijk te zijn is dat voor mij lastig te verwoorden, omdat ik er zelf een beetje sceptisch tegenover sta. Aan de ene kant vind ik het heel vreemd dat we onszelf moeten definiëren aan bepaalde esthetische regels, terwijl we als samenleving continue dingen herhalen. Ook wij als fotografen zelf herhalen continue, omdat alles nou eenmaal al een keer gefotografeerd is. Uiteindelijk heeft iedereen een eigen stijl, omdat we uit verschillende DNA zijn gemaakt. Het is aan jou om die verder te polijsten en door te ontwikkelen. ”

© Monty Kaplan

Waarom heb je ervoor gekozen om op Instagram je werk te laten zien?

”In eerste instantie is het een makkelijke en leuke manier om jezelf te kunnen laten zien en creatief bezig te zijn. Verder houd ik er niet echt warme gevoelens aan over, er is tegenwoordig zoveel en het is zo massaal allemaal. Laat ik het erop houden dat het me een groot bereik geeft, en dat is fijn!”

© Monty Kaplan

Wat zijn je plannen met je fotografie?

”Ik weet het nog niet zeker, maar ik wil me meer gaan bezighouden met het maken van portretten. Omdat ik mezelf daar nog niet goed genoeg in vind, is dat voor mij een teken dat ik me er meer mee bezig moet gaan houden.”

 

© Monty Kaplan

Welke Insta accounts zouden wij echt moeten gaan volgen?

”Oh, er zijn er veel! Een paar van mijn favorieten zijn @benoit_paille @isabella.stahl @manvisual @ihoworth @natalie_santafe @jimeyrejimeyrejimeyre @arnaudmontagard @codycobb @bandini3000 @albright_andrew @molokid”

@montykaplan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word abonnee

Kiekie krant is onderdeel van:

Fotolab Kiekie

Kiekie partners:

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Content Copyright ©2016
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS